سوالی که خیلی از بیماران اسکولیوزی در سنین حاشیه ازدواج می پرسند اغلب در این مضموم است که ایا این بیماری کژ پشتی به فرزند اینده من هم منتقل می شود یا نه؟
در جواب گفته می شود که اول باید نوع کژ پشتی یا گوژپشتی مشخص شود تا جواب ان را ارایه داد.
اسکولیوز شایعترین انحراف ستون فقرات در بشر است ˓که گاها تا ۲ درصد از جامعه را درگیر می کند . شایعترین علت اسکولیوز اسکولیوز ناشناخته است .واژه ناشناخته بر می گردد به این موضوع که علت های متعدد محیطی و ژنتیکی در این امر دخیل هستند . این فاکتور ها عبارتند از هورمونها و جنس دختر یا پسر و رفتار های فیزیکی وراثت و…
نقش وراثت در اسکولیوز مادرزادی نقش بی رنگی است و احتمال انتقال بیماری به فرزند اینده صفر است. در این انحراف ˓ یک رخداد در هفته ۵ جنینی رخ می دهد درست در زمانی که قلب و کلیه ها در حال تشکیل هستند. این نقش در اسکولیوز ناشناخته در حدود ۱۰ درصد است. یعنی از هر ده فرزند یک بیمار کژپشتی˓ یک فرزند در گیری ستون فقرات پیدا می کند .نقش وراثت در بیماریهای زمینه ای اسکولیوز مثل اختلالات عصبی عضلانی خیلی زیاد می شود برای مثال در میوپاتی ها و نوروپاتی های ارثی این نقش بسیار چشمگیر تر می شود. به نحوی که حتی می توان کروموزوم مسئول این مشکل را پیش بینی کرد.
از علم وراثت در جهت احتمال ایجاد یک انحراف در اینده و یا احتمال پیشرفت یک انحراف موجود در اینده می توان کمک گرفت. تست های بزاقی این کمک را در راستای بر رسی این پیش بینی ها انجام می دهد .